maandag 4 oktober 2010

27-09-2010 tem 30-09-2010 Bekisten + pompen + kuisen

Van maandag tem woensdag is er verder bekist, de fotograaf had alweer geen verlof.

Ondertussen staat het al vol met steunen:










.
.
.
.
.
.
.






.
.
.
Dit hadden we nog niet gezegd. Zondag 26-09 in de namiddag hebben we gezien dat er een grote verzakking zat aan te komen aan de kant van de straat. Snel hebben we ook hier steunen gezet om toch te trachten te voorkomen dat onze straat zou inzakken. Wie zou dat dienen te betalen, mocht dat gebeuren.


Maandagmorgen 6u zijn de betonblokken, cement en zand besteld en in de namiddag waren ze al ter plaatse!! Maandag werd al een flink stuk van deze muur gemetst, stabilisé achter gekapt en was het grootste gevaar geweken.




















.
.
.
.
.
Nog een instorting, hier hebben we 5 minuten voor de instorting planken kunnen leggen onderaan aan de voegen, waar er geen modder mag komen. Hier hadden we dus wel even geluk (niet dat we al niet wisten hoe we het dienden op te ruimen en op te kuisen)










.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
Donderdag hebben we alles nog eens mooi uitgepompt en de grachtjes nog eens opnieuw beetje verbreed en verdiept, alsook met een tuinslang en een sproeikop erop de modder vanonder de muren gespoten. Dit lukte nog wel vrij goed (onze Kärcher had het immers begeven), hiervoor dienden wij wel in de smurrie er buiten te lopen en niet meer op de vloerplaat te lopen. We doen alles om het proper te krijgen en houden totdat de beton er vrijdag na de middag ingaat.

Dit is dus onze nieuwe weg om in de kelder te geraken. Even wat durf hebben om eerst over de drie planken tot aan de ladder te geraken, maar je raakt het snel gewoon. Wat vinden jullie van het moddermannetje (van het moddervrouwtje zijn er geen foto's).








.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ook deze donderdag is de fotograaf met de bouwheer naar de spoed moeten rijden, wegens beton in zijn oog gevlogen bij het boren in de beton voor de bekisting vast te maken. Het was er met geweld ingevlogen, gelukkig op een plaats in het oog waar je er geen blijvend letsel aan overhoud, maar wel op een pijnlijke plaats. Met een tijdelijk kortstondige verdoving en vier dagen drie maal per dag zalf smeren, is de bouwheer er goed vanaf gekomen.

Tijdens dat we de nodige tijd in het ziekenhuis doorgebracht hadden en onze bekisters verder deden, heeft ook onze ruilboormachine het begeven. Gelukkig konden we ons behelpen met een iets minder zware boormachine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten