maandag 18 oktober 2010

12-10 tem 15-10 Opruimen bekisting + nieuwe bekisting + voorbereiding metsen

Dinsdag zag het er naar uit dat we de beton niet slecht opgekuist hadden tot in de donker. De eerste dag hebben we de bekisting afgebroken en verder opgekuist zoals de beton van de steunen en planken geklopt.










.
.
.
.
.
.
.


.
.
Ook heeft de fotograaf (die deze keer een hele week verlof had) de grondstoffen om zelf beton te maken, besteld. Deze zouden donderdag of vrijdag geleverd worden.

De volgende dagen konden verdere voorbereidingen getroffen worden om het overige deel tussen de prefabmuren, manueel te betonneren en de keldermuren te metsen in de kelder.

Hiervoor hebben we oa mortelkuipen nodig, het water pompen we uit de vaten met onze mini manuele pomp van waaruit we het met een grotere electrische pomp naar de riool pompen:
















Deze hebben de bouwheer en bouwvrouw opengeslepen. Dan dienen de kanten omgeklopt worden, zodat we ons niet bezeren en het niet hindert bij het mortel nemen.














.
.
.
.
Het midden van onze kelder volledig opgeruimd, hier komen immers de muren van onze trapkoker:









.
.
.
.
.
.
En opnieuw bekisten :












































.
.
.
.
.

Ook hebben we banen van planken aangelegd langswaar de kruiwagens zullen passeren bij het manueel betonneren.










.
.
.
.
En dan resteren ons enkel nog de bouwmaterialen om te kunnen betonneren en metsen. Vrijdagmorgen eens gebeld wanneer ze vandaag zouden leveren, dit konden ze niet zeggen. Om 16u15 wisten ze te zeggen binnen 2u. Volgens onze berekening was dit dan 18u15. Er is nog werk geen probleem, alleen begon het te regenen. Dan meer frietjes gaan halen en deze romantisch met ons tweeën in de auto opgegeten. Tot 20u15 hebben we gewacht, dan maar de terug de hekkens gesloten en naar huis (we gingen normaal naar de BIS-beurs gaan, deze was vandaag open tot 21u, niet dus). Op het vast nummer dat we hadden namen ze natuurlijk ook niet meer op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten