maandag 20 augustus 2012

9 tem 15 augustus: 7 dagen metsen en keldertrap ontkisten

Gezien het huidige project van de fotograaf is het zomerverlof schaars, maar met het weekend en de 15de augustus erbij, betekent dit toch 7 dagen dat we kunnen doorwerken aan de opbouw van ons huisje. Om de dagen niet te kunnen kiezen hebben, hebben we het in ieder geval getroffen met het weer.

Donderdag 09/08:
Vandaag werd er verder gemetst aan de zijkant van het overdekt terras (zie midden op de foto) en boven de zithoek (zie rechtsmidden).

 En plaatsen we reeds verder isolatie, zodat de volgende dag weer kon begonnen worden met metsen.
Vrijdag 10/08
De stelling achter de keuken en het overdekt terras wordt afgebroken (hier dienen geen gevelstenen meer te komen) en er wordt opgeruimd (hout sorteren en stapelen, vegen,...)
 Ondertussen wordt er verder gemetst boven de zithoek.
 Na de opkuis rijdt de fotograaf naar het containerpark terwijl de mannen kunnen verder werken.
 Vandaag werd ook nog een balkje gegoten op het dakterras.
Zaterdag 11/08: 
Het weer wordt nog beter en dus ideaal om verder te metsen aan slaapkamer 3 (achter- en zijkant).

Na met z'n 2en de bekisting van de treden gemaakt te hebben, breken we deze bekisting van de bovenkant van de trap af nu met z'n 2en af. Doordat de ijzeren bekisting in elkaar schuift, was dit op een uurtje klaar. De nagels lostrekken uit de muren was het zwaarste werk.


Zondag 12/08:
Vandaag metsen we verder naar boven aan slaapkamer 3.

Maandag 13/08:
Het begint hoog te worden, we zullen eens wat foto's van op de stelling zelf nemen.

 Of eens vanuit slaapkamer 3 terwijl de metsers even hun hoogte checken.
 De stelling bouwen we hoger en hoger.
 Stenen worden dagelijks aangebracht. Het is immers makkelijker om de gevelstenen met de kruiwagen en de lift op het verdiep te brengen en deze zo naar buiten op de stelling te leggen via de ramen.
Dinsdag 14/08:
Vandaag zit het metswerk aan kamer 3 tot aan de bovenkant van het raam. Nu dienen we eerst de ecair te hebben om nog enkele lagen boven het raam te kunnen metsen, zodat ook dit deel van de achterzijde klaar is.
Ondertussen wordt de ijzeren tredebekisting netjes opgekuist, klaar voor de volgende trap naar de bovenverdieping. En worden de stellingsdelen die nog in de kelder lagen, netjes klaargelegd in de living om verder te gebruiken (oa wanneer we starten met de zolderverdieping onder het dak).
Vandaag breken we ook de onderste trapbekisting af van de keldertrap. Het eerste deel was het meest tactische deel, maar van op een stelling lukte het wel om geen buisjes op ons hoofd te krijgen. Eens ze los waren uit de muur, ging ook dit vrij vlot aangezien deze buisjes ook in elkaar schuifden. Het plastiek vergde wel extra aandacht, dit hadden we immers tussen elk buisje netjes vastgenageld.
 Stelling uit de weg en het volgende deel afbreken en ondertussen delen tegenhouden.
 De ontnageling gebeurde de volgende dag.
Maar eerst vandaag nog het laatste deel afbreken. Valt er iets op? Klein foutje, maar dit zou niet aan de stevigheid inboeten, zeker niet van zodra de trap bekleed is aan de bovenzijde.
Woensdag 15/08:
Aan de rechterzijde is nog plaats voor gevelstenen. We plaatsen de ecair boven de zijdeur en metsen hier verder op.
Ondertussen wordt de kelder verder leeggeruimd en de gevallen mortel in de oprit losgestoken en opgeruimd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten