woensdag 8 februari 2012

28 en 29 januari 2012 Pompen, hout droog leggen en trap uittekenen

Zaterdag 28 januari
We starten onze dag met pompen. Het gegraven geultje zorgt ervoor dat het overtollige water als onze oprit, pompput en buizen volledig vol zijn, op onze grond blijft.


















Helaas blijkt er een mollegaatje te zijn aan het einde van het geultje, mogelijks vinden de ondergrondse inwoner(s) dit minder leuk.














Neen dit is geen zwembad zoals veel voorbijrijdende wielertoeristen vermoeden, maar onze oprit (deze stroomt vol al onze pompput vol is).




















In afwachting even wat sleutelen aan wat hobbymateriaal van de bouwheer.

















Nu er plaats is op het gelijkvloers (geen steunen meer elke vierkante meter) leek het ons een goed idee alle balken netjes droog te leggen. Ook diegenen die langs de muur lagen, hebben we iets verder gelegd, want langs het gat voor de ventilatiebuis kwam heel wat water o ponze balken terecht.
















En dan in de namiddag starten we met het uittekenen van de keldertrap. Hiervoor dient oa tot op de mm gemeten worden hoe breed (belangrijk in de hoeken!) elke trap is om dit ook zo op de muren te kunnen uittekenen.




























































Wel dienen de potloden geregeld geslepen worden om de trap volledig te kunnen aftekenen op de betonstenenmuur. Ook met soort gele wasco, tekenen we de contouren af zodat we bij het bekisten niet moeten zoeken achter onze lijnen.





















Zondag 29 januari: pompen en nieuwjaren bij de bouwheer zijn familie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten