donderdag 5 januari 2012

2011-12-17 en 2011-12-18 Voorzien bouwmaterialen en wegvoeren gesnoeide takken

Zaterdag:

Vandaag drukke dag, dus vroeg opgestaan. De komende drie weekends zijn de bouwstofhandelaars gesloten, dus in de vroegte al achter remorque grind en dan achter remorque cement (P40 deze kan beter tegen de vrieskou).

Op de bouw aangekomen wordt de pomp in de oprit geplaatst en operationeel gemaakt, gezien het water nu zelfs tot in de kelder stond, was het hoogtijd.























Eens de pomp operationeel wordt een eerste kar geladen met gesnoeide takken, waar we een aantal weken geleden mooie pakketjes van gemaakt hebben. Door het mooi te verpakken, volstond 3x naar het containerpark rijden. Doordat het containerpark slechts 1x in de maand de zaterdagvoormiddag (en ook de vrijdagvoormiddag maar dan werken we) open is, was het toch bijna een race tegen de klok.


















Ondertussen als de oprit uitgepompt was, verzet de fotograaf haar pompinstallatie naar de pompput (door eerst te pompen uit de oprit, winnen we tijd, het water moet minder ver en minder hoog gepompt worden). Het had blijkbaar nog geregend de dagen na onze nachtelijke pompbeurt. Ter info rond de pompputkoker staat er minder water dan het lijkt. Is en blijft wel slijkboel, waardoor er op ons toch ook wel steeds de nodige slijk achterblijft.

















Eens een kijkje in de pomput. Linksonder zie je buis die het water uit de oprit naar hier brengt (eens de koker hier helemaal vol is, werkt het helaas andersom). Rechtsonder zie je de buis van de drainage rond ons huis. Sinds vorige week, loopt deze continu (zie ook op de foto). We weten dus dat we de komende weken nog zullen pompen.






















Zicht van achter het huis van onze pompinstallatie. Pomp 1 van de put in de kuip en pomp 2 vanuit de kuip naar voren. Dit betekent dus steeds pompen ter plaatse zetten, stroom voorzien, alsook waterslangen (alhoewel we hier wel een stuk laten liggen).





















Na de middag als alle ritten achter de rug zijn, alsook het pompwerk. Wordt de balk aan de slaapkamer vooraan verder bekist.


























































Zondag:


Uitzonderlijk is de bouwheer vandaag alleen op de bouwwerf, de fotograaf is de laatste eindejaarscadeautjes gaan kopen in Antwerpen met een ex-collega.


Na alweer pompwerk en verder onderhoud aan de trilplaat en 2 aanhangwagens hout naar de bouwheer zijn vader te hebben gebracht, werd in de namiddag de bouwheer geholpen door zijn papa om de bekiste balk te betonneren.


Aangezien de fotograaf niet aanwezig was, geen foto's hiervan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten