dinsdag 6 december 2011

3/12 en 4/12 Meten, afbreken steunen enkel ter dichting en opzetten bouwlift

's Morgens druppelt het even, na het leegpompen van de pompput (hier komt het water van de oprit en de drainage in), beginnen we met het afbreken van de planken die dienden enkel ter dichting van de spleten om het binnenlopen van de beton te verhinderen. Hier stonden we sowieso droog, niettegenstaande er reeds geen druppels meer vielen. Vandaag zeker weer niet koud voor de tijd van het jaar, wat we alleen maar beamen.





















Na de middag krijgen we 2 man versterking en zetten we onze bouwlift op. Twee personen, waaronder de fotograaf dat het een hellend vlak zou zijn, niet dus, werd duidelijk na goed bekijken van het tuig.















Zo komt het dus te staan. Maar dan, nu nog de plateau naar boven en naar beneden krijgen. Een handleiding hadden we er immers niet bijgekregen. Het bekijken op een afstandje door 5 personen, heeft zijn vruchten afgeworpen, tegen de avond werkte alles en was het ook afgeregeld (in het begin bleef het plateau niet boven,...).




















Zondag hebben bouwheer en fotograaf de verdere metingen verricht (nameten + binnenmuren). In de namiddag werd op het verdiep een plateau gemaakt, zodat hier met kruiwagens van de bouwlift kon worden gereden. En het werd getest!










































Ook werd rond het trapgat een stevige leuning voorzien.





















Ondertussen heeft de fotograaf het hout netjes gesorteerd en opgeruimd. Tussen kerst en nieuw mogen de steunen immers weg en zal er weer een redelijke hoeveelheid vrijkomen dat we dan mooi kunnen stapelen in de tuin.



















Nog eens zicht op onze tuin.






















De neef van de fotograafs vaderkant is eens kijkje komen nemen (foto vergeten nemen), hij vond het alvast 'zot'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten