donderdag 29 september 2011

19/08 tem 21/08 Pompput en start gevelsteen rechterkant

Donderdag 18 augustus: vandaag hebben we geen congé, maar na een telefoon met de mensen die de pomput gingen steken, vrijdag 19 augustus, bleek dat ze dit niet genoteerd hebben en dus geen kraan ter beschikking hadden. Ze waren in de buurt, dus startten ze maar donderdag in de late namiddag. Gelukkig kon de bouwheer stoppen op zijn werk om de twee mensen te helpen. De mensen waren begonnen toen het nog droog was, maar dit werd snel anders (dit was de dag van het spijtig voorval in Pukkelpop).

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden is de fotograaf de bouwheer komen bevoorraden en helpen opruimen, maar zonder fototoestel.

Vrijdag 19 augustus. Vandaag mooi weer. Gezien de modder de dag ervoor, werd het terrein netjes achtergelaten. Hieronder liggen immers de buizen van de drainage en accodrain van de oprit naar de pompput.






















Vooraan aan de oprit hebben we eens een knotwilg moeten wellen wegens instortingsgevaar. De kraan heeft de wortel die toch niet klein is met weinig moeite verwijderd.

















En hier is de pompput (al in de grond). Op het gat bovenaan de pompput, wordt een schacht gemetst met daarboven een deksel dat in het gras zal komen te liggen.













































Zondag 21/09 vandaag ook weer mooi weer. De bouwheer brandt roofing onder de terrasramen.















De fotograaf heeft de schacht gestart.





















En er wordt gestart met het metsen van de gevelsteen aan de rechterzijde van het huis







































































Er is een tractor in de buurt, van op de stelling kunnen we deze beter zien.




















Zondag 21/09 ook vandaag mooi weer. Omdat de regen ons terrein gratis omtovert in een schaatsbaan, maar we toch liever niet onze benen breken om te kunnen verder werken aan de bouw, zaaien we gras.






















Er wordt verder gemetst aan de rechtergevel.















Tussen de ruwbouwsteen en gevelsteen isoleren we met isolatiepanelen van 12cm en dichten we de gaatjes met bussen PU-schuim.






















De isolatie wordt vakkkundig bevestigd met speciale isolatiepluggen/spouwhaken.





















De panelen worden netjes afgetaped.




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten