dinsdag 14 december 2010

11/12 en 12/12 Laatste voorbereiding predallen

Opnieuw dient de straat afgesloten te worden omdat de kraan op straat zal staan en dienen dus de nodige borden voorzien te worden. Deze keer hangen we ze aan onze eigen steunen en niet aan gehaalde dranghekkens:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bij alle brievenbussen in de straat wordt een briefje gestopt met de melding dat maandagvoormiddag 13/12 de straat zal worden afgesloten.
De twee ijzeren poutrails liggen klaar om tevens me de kraan op de juiste plaats te worden gelegd:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Langs de muur die we gemetst hebben vooraan de oprit om te vermijden dat onze straat zou inzakken, sijpelt het water naar binnen in onze oprit (die we telkens moeten uitpompen als het water niet bevroren is). Daarom hebben we een betonnen balk van 5m op 35 cm breed en 45 cm hoog gegoten.



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Helaas komt het water nu van nog hoger (zie witte afzetting (grottenconstructies worden over jaren gevormd, bij ons de kleine afzettingen op een nacht)). De volgende keer dat het niet vriest voor aantal dagen, verhogen we onze betonconstructie:







.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
In de berging ligt een extra voorraad hout dat we zullen gebruiken voor de bekisting van de te gieten balken,...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Verder hebben we reeds voorbereidingen getroffen om de balk boven de toekomstige garageport te gieten (foto's volgen nog).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten