zondag 22 augustus 2010

22-08-10 Voorbereiding prefabmuren + bescherming tegen veel regen

We gaan er vandaag weer tegenaan, dit houdt tevens in even pauzeren en heropladen met een choco:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Na goed meten en op het toch wel vrij gecompliceerd prefabmuur plannen ontcijferen, ligt vast waar elk prefabmuurpaneel precies start, eindigt, hoeveel voeg er tussen de verschillende panelen komt en dit hebben we dan vastgelegd met groene verf:
.
.
.
Nog even grondig nakijken of alle prefabmuren over de opstaande pinnen passen en indien nodig de pinnen in de juiste richting duwen:













.
.
.
.
.
.

Een minimaal aantal pinnen kunnen helaas niet meer blijven staan en dienen dus met de slijpschijf verwijderd te worden. Ook diende er een correcte plaats te vinden van een hoek die niet correct bleek te staan. Verder worden de nagels gehaald uit het weggehaalde bekisting van de vloerplaat:


.
.
.
.
.
.
.
Met de laser werd precies berekend hoeveel stellingsplaatjes van elke dikte nodig waren om de muren op te plaatsen (+/- 3 cm) zodat de beton die tussen de prefabmuren zal worden gepomt onderaan de muren voor de perfecte hechting zorgt met de vloerplaat. Deze plaatjes worden met siliconen vakkundig vastgelijmd (we dachten even aan patisserie op deze zondagnamiddag)














.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Verder hebben we getracht het voorval met de vele regen van vorige week in de toekomst te voorkomen (zodat we niet opniew drie dagen verliezen (een dag niets kunnen doen door de regen en twee dagen kuisen)



























.
.
.
.
Ligt onze werf er niet netjes bij. In het midden is de bruine kleur nog zichtbaar, maar aan de kanten waar de muren komen zou deze volledig moeten verdwenen zijn












Geen opmerkingen:

Een reactie posten